Rucola-zoete aardappelstamppot met geroosterde feta
20 min bereidingstijd
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Strooi de zoete aardappelblokjes op de bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten bruin en gaar.
- Leg de laatste 10 minuten het blok feta tussen de aardappelblokjes. Bestrooi de kaas met de oregano en besprenkel met de olijfolie. Rooster de feta met de aardappelblokjes goudbruin.
- Verwarm intussen de puree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de olijven grof.
- Schep de zoete aardappelblokjes, de olijven en de rucola door de puree. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stamppot op een schaal en leg er voorzichtig de zachter geworden feta op.
Een dag zonder vlees? Deze zoete aardappelstamppot met knapperige rucola en geroosterde feta is simpel, snel en vooral een echte familiefavoriet! - Tip: Strooi voor een extra intense olijvensmaak de olijven tussen de zoete aardappelblokjes en rooster ze ook.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 625 kcal
- 39 g vet waarvan 15 g verzadigd
- 51 g koolhydraten
- 14 g eiwit
- 7 g vezels
- 3,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen